Cosistove, voor een nostalgisch en idyllisch gevoel

Cosistove, mooi sfeervol en behaaglijk!  

Een knetterend houtvuur onder je veranda of in huis, hoe gezellig is dat? Voorzie je tuin van een sfeervolle touch met één van de prachtige Cosistove houtkachels. Genieten van vlammen van échte houtblokken, dat brengt een nostalgisch en idyllisch gevoel met zich mee. De rook wordt netjes afgevoerd door het rookkanaal dat je zelf kunt aansluiten. Cosi heeft namelijk een kant-en-klaar pakket met een rookkanaal aansluiting in de collectie. De complete pakketten zijn geschikt voor veranda’s met een plat dak (bitumen of kunststof). Heb je een hellend dak? Geen probleem, dan kies je voor een pakket geschikt voor een hellend dak.

Cosistove, geschikt voor buiten

De Cosistoves zijn volwaardige houtkachels geschikt voor buiten. Het liefst staan de Cosistoves overdekt. De kachels zijn uitgevoerd in staal, en na veelvuldig in de buitenlucht te hebben gestaan, kunnen de Cosistoves lichte roestvorming krijgen. Dit verhoogt het nostalgische gevoel. Aan de binnenzijde zijn de Cosistoves voorzien van keramische vuurvaste stenen. Deze houden de warmte lekker vast. Cosistove major beschikt zelfs over een oven die wordt opgewarmd door de warmte van de houtblokken. Heerlijk om eigen broodjes of pizza in deze Cosistove te maken.

Alle houtkachels zijn voorzien van een CE keurmerk. Dit betekent dat de kachels voldoen aan de fundamentele Europese eisen met betrekking tot  veiligheid, milieu en gezondheid.

Cosistove, zelf plaatsen onder je veranda

Het monteren van een Cosistove onder je veranda of overkapping is eenvoudiger dan het op het eerste gezicht lijkt. De benodigde materialen zijn allemaal gelijktijdig met de Cosistove aan te schaffen. Er zijn drie standaardpakketten voor veranda’s en overkappingen te koop:


1. complete set dakdoorvoer plat/ hellend dak, dak bedekt met bitumen
2. complete set dakdoorvoer plat/hellend dak, dak bedekt met EPDM
3. complete set dakdoorvoer hellend pannendak

Elke set bevat een dubbelwandige regenkap, een meter dubbelwandige pijp, een dakdoorvoerset, hittebestendige kit en keramische isolatiedeken.
Het is belangrijk dat er een doorvoer in je dak wordt gemaakt. Het plaatsen van het rookkanaal is daarna eenvoudig volgens het meegeleverde instructieblad te doen.